Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenska fiender möttes efter matchen

Jakob Silfverberg stod och tryckte bakom dörren till Vancouvers omklädningsrum efter mötet i Honda Center i natt.

Inte för att ge gliringar till motståndarna efter 4-3-segern utan för att surra lite med Brynäskompisen Jacob Markström, som vaktade Canucks kasse den här kvällen.

Och visst, efter en kvart kom Markström ut och tugget mellan polarna började direkt.

– Var du tvungen att göra den där räddningen på mitt skott? skyndade sig Jacob att säga samtidigt som han påpekade att han träffade båda stolparna under matchen.

– Vadå, det var ju inte mycket som gick vår väg ikväll, kontrade Markström.

Han räddade 33 av 37 skott och höll Vancouver kvar i matchen länge med sitt målvaktsspel.

– Vi kan inte skylla förlusterna på Marky. Han har varit outstanding för oss i kassen och svarat för nyckelräddningar i match efter match. Men vi skapar inte de där riktiga målchanserna framåt, som vi behöver för att vinna sådana här matcher. Det är frustrerande, säger anfallsstjärnan Bo Horvat.

På frågan om lagets power play hyllade Horvat svenske rookien Elias Pettersson.

– Vi har några riktigt smarta spelare ute på isen i power play, inte minst Pettey (Elias Pettersson) som gör ett stort jobb och är skicklig på att distribuera pucken från halvväggen.

Anders Nilsson var tillbaka på bänken efter sin skada och väntas spela antingen i San Jose på fredag eller i Los Angeles på lördag.