Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-svenskarna som får åka till Kina

Under tisdagen sätter sig en handfull svenskar i NHL på flyget till Kina.

I Calgary Flames trupp ingår Mikael Backlund, Elias Lindholm och Rasmus Andersson.

Laget ska spela två träningsmatcher i Kina mot Boston Bruins, som tar med svenskarna Joakim Nordström och Jakob Forsbacka Karlsson till äventyret.

– Det blir en kul och spännande resa, då jag aldrig besökt Kina tidigare, säger Backlund.

Han och de lagkamrater som åker genomgick de obligatoriska fystesterna inför träningslägret i förra veckan. Något ispass i organiserad form i Calgary blir det inte före avresan, men Mickis och de flesta av lagkamraterna har haft istid och själva kunnat hålla igång.

– Vi samlas och åker direkt under tisdagen. Det blir två träningsdagar i Shenzhen innan det är dags för första mötet med Boston där den 15 september. Sedan åker vi vidare till Beijing, där vi spelar mot Bruins den 19 september, berättar Mickis.

Han ser fram emot att få Lindholm som ny lagkamrat i Calgary efter trejden från Carolina i somras.

– Med Elias och James Neal i laget får vi en bättre spets, så jag tycker att det ser bättre ut än ifjol. Och Noah Hanifin är en talangfull back, som säkert kommer att fyllla ut en del av luckan efter Dougie Hamilton.

x Rasmus Andersson får också åka med till Kina, är det dags för honom att få en ordinarie plats i backuppställningen nu?

– Ja, jag tror och hoppas det. Han är för bra för att spela i AHL.

Mikael Backlund har haft en intensiv sommar. Han gifte sig med sambon Frida Engström och efter bröllopet åkte de på smekmånad i Santorini i Grekland under augusti innan avresan till Kanada.

– Det har varit en jättebra sommar. Smekmånaden i Grekland var magisk. Jättebra väder och massor med god mat.

x Vilka tror du blir dina kedjekamrater den här säsongen, samma som ifjol eller?

– Vet inte, men jag gissar att jag och Matthew Tkachuk får fortsätta tillsammans. Sedan får vi se om det blir Elias eller Neal på högerkanten. Eller om Michael Frolik behåller platsen.

XXX

För Joakim Nordström blir det också första besöket i Kina. Efter en vecka i Boston börjar han få ordning på livet utanför hockeyn.

– Det har varit mycket med flytten och ordnandet av bostad. Har skruvat ihop möbler de senaste dagarna för att försöka ha allt klart före Kina-resan, som ska bli ett roligt äventyr.

x Hur många känner du sedan tidigare i Bruins?

– Egentligen bara Jacob och David Pastrnak, som jag träffade lite i Stockholm i somras. Var ute och käkade med honom en kväll, så det var kul. Den här resan kommer lägligt för mig. Det blir ett sätt att lära känna alla killarna i laget.

Joakim skrev på ett 2-årskontrakt med Boston i somras med en årslön på en miljon dollar, ca 9 miljoner kronor.

– Det ger lite trygghet med två år på kontraktet. Jag ser verkligen fram emot säsongen och känner att jag kommer att trivas här i Boston.

Nordström hann med att se NFL-premiären med New England Patriots i söndags. Tom Brady och hans gäng besegrade Houstons Texans med 27-20.

– Kul att se Tom Brady. Han är sjukt bra, säger Joakim.