Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Steen hyllar sin svenske fystränare

Alexander Steen är på plats i St. Louis sedan en vecka tillbaka för att förbereda sig inför den kommande säsongen.

Sommaren har den 34-årige anfallsstjärnan tillbringat i Sundsvall och med några besök i Örnsköldsvik, där han representerat Modo.

Där har Steen sedan några år tillbaka sin fystränare under off-season, Joakim Bäckström, som till vardags är fystränare i Modo Hockey.

– Jocke är lätt den bäste fystränare jag haft och det vågar jag säga efter att ha testat ett antal olika genom åren, säger Alexander.

Han har i sommar träffat Bäckström både i Övik och i Sundsvall.

– Han lägger upp ett program för min styrke- och fysträning för att förebygga skador. Och han är suveränt bra.

St. Louis Blues har gjort ett antal stora förändringar i spelartruppen inför den kommande säsongen.

Den största är trejden för Ryan O´Neil från Buffalo Sabres, som mycket väl kan bli Steens centerforward i vinter.

– Vi behövde förstärka på centersidan, men samtidigt är det synd att vi tappar (Patrik) Berglund och (Vladimir) Sobotka. Och Mange (Magnus Pääjärvi) försvann ju under förra säsongen, så nu är det bara jag, (Carl) Gunnarsson och Sunken (Oscar Sundqvist) av svenskarna kvar här.

x Vad kan O´Reilly tillföra?

– Han har ett bra spelsinne, bra händer och är en god passningsspelare. Det gör honom väldigt nyttig också i power play. Spelar man med honom får man chanser att göra mål.

x Kan han hamna i din kedja?

– Ja, det är nog en bra chans att det kan bli så, då (Vladimir) Tarasenko och (Jaden) Schwartz spelat ihop tidigare. Sedan får vi också en ny center i Tyler Bozak och har en ung kille i Robert Thomas, som såg bra ut på campen ifjol och säkert kommer att slåss om en ordinarie plats i höst.

x Några utflykter innan träningslägret kör igång i september?

– Jag åker nog en sväng till Colorado för att hälsa på Paul Stastny, som tillbringar somrarna där.

Stastny blev trejdad från St Louis till Winnipeg på deadline i slutet av februari, men valde i sommar att skriva på för Vegas Golden Knights.

Blues har i sommar också kontrakterat David Perron från Vegas Golden Knights och Patrick Maroon, som förra vintern representerade Edmonton och New Jersey.