Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Dallas tror att draftade svensken är ett fynd

På flygplatsen i Dallas på väg hem till Los Angeles.

Alltid lika kul att läsa lokaltidningen Dallas Morning News.

I söndagens sportsektion finns naturligtvis en hel del från NHL-draftens andra dag i lördags.

Och där framgår att Dallas Stars är väldigt glada över att man kunde drafta svensken Albin Eriksson, 17, som nummer 13 i den andra rundan och nr 44 totalt.

Enligt tidningen hade Stars Skellefteå-forwarden rankad som nummer 31 på sin rankinglista, så när han fortfarande var ledig när det var dags för klubben att välja i den andra rundan som nummer 44 slog man till.

Dallas försökte tidigare under dagen göra en trejd för att få välja lite högre upp, då man trodde att Eriksson skulle gå förlorad tidigt under dag två i American Airlines Center.

– Det var ingen hemlighet att andra klubbar hade ögonen på honom, men han sjönk lite på rankingen sedan han inte kom med i det svenska laget till J 18-VM i våras. Jag tror att det hade med tränaren att göra för hade han kommit med i Team Sweden till den turneringen hade han förmodligen varit lagets bäste spelare, säger Joe McDonnell, som är Amateur Scouting Director hos Dallas Stars, till tidningen.

Albin Eriksson förväntas fortsätta sin utveckling i Sverige och Skellefteå under de närmaste åren.

Han har bra storlek, men anses behöva förbättra sin skridskoåkning.

Dallas draftade en annan svensk i den 3:e rundan, nämligen forwarden Oskar Bäck från Färjestad. Han valdes som nummer 75 totalt i NHL-draften.