Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bäckis om sitt brutna finger

Washington Capitals har firat Stanley Cupsegern ordentligt de senaste dagarna efter hemkomsten till DC.

Nicklas Bäckström, 30, bekräftade igår att han spelade finalserien mot Vegas Golden Knights med ett brutet pekfinger på högerhanden.

När SportExpressen når honom på onsdagskvällen i Washington säger han så här:

– Ja, fingret var brutet på två olika ställen. Rätt på knogen, så det var tufft i bröjan, men det blev bättre och bättre. Och ja, jag spelade på smärstillande, säger Bäckis.

Han drabbades av skadan när han täckte ett skott i box play i kvartsfinalen mot Pittsburgh Penguins och missade fyra matcher.

Men Bäckis fanns med på isen i alla fem finalmatcherna mot Golden Knights och var en av lagets bästa spelare. Han svarade för 7 poäng, 1 mål och 6 assist, på de fem matcherna i finalserien mot Vegas.

Totalt producerade han 23 poäng, 5 mål och 18 assist, på 20 matcher i slutspelet, vilket gav en tredje plats i poängligan efter lagkamraterna Jevgenij Kuznetsob (32 poäng) och Alexander Ovetjkin (27 poäng).

Men de båda spelade 24 matcher.

I grundserien fick Nicklas ihop 71 poäng, 21 mål och 50 assist, på 81 spelade matcher.

Totalt har han nu gjort 799 poäng, 209 mål och 590 assist, på 815 matcher under elva säsonger i NHL och Washington Capitals.

I tisdags firades de nyblivna mästarna av hundratusentals fans i Washington, där man efter en korteg genom staden höll ett ”rally” framför The National Mall. Nicklas Bäckström var en av spelarna som talade från scenen inför folkhavet och tackade supportrarna för allt stöd genom åren.