Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenska talangerna tränades av toppcoach

Jim Hughes har en gedigen bakgrund som hockeytränare i USA och Kanada, där han jobbat inom Toronto Maple Leafs organisation.

Men han är också känd tillsammans med sin hustru Ellen, som förälder till tre av de största hockeytalangerna i USA just nu.

Äldste sonen Quinn, 18, var med i det amerikanska bronslaget i hockey VM i Danmark och väntas bli tagen i den första rundan av NHL-draften i Dallas i slutet av juni.

17-årige Jack Hughes väntas gå som nummer ett i draften 2019. En draft som redan kallas för ”The Jack Hughes Draft”.

Yngste sonen, Luke, 14, ser också ut att bli en talang för förstarundan i draften så småningom.

Skulle det ske blir Hughes den första familj med tre spelare tagna i den första rundan av NHL-draften.

Jim Hughes var i Danmark och följde VM , men gjorde också en avstickare till Stockholm för att träna några svenska talanger under en helg på isen i Stora Mossen.

Jim är numera anställd av agenturen CAA i USA med Michigan som bas för att utveckla kommande hockeystjärnor.

Under tre dagar i Stockholm drillade han dessa unga svenska talanger:
x Albin Grewe, Djurgården.
x Victor Söderström, Brynäs.
x Lucas Ramberg, Luleå.
x Lucas Raymond, Frölunda.
x Hugo Styf, Modo.

– Fantastiskt kul att få ha Jim Hughes här under några dagar och att våra unga talanger fick chansen att både träna under honom och möta honom vid sidan av isen. Han är enormt kunnig och en entusiatisk person, som jobbat i många år med att utveckla hockeytalanger i Nordamerika, säger Claes Elefalk vid CAA Sports i Stockholm.

Jim Hughes var själv backstjärna i collelaget Providence College. Han har sedan jobbat som assisterande coach för Boston Bruins. Han gick vidare och var assisterande tränare för AHL-laget Toronto Marlies för att sedan ta rollen som Director of Player Development för Toronto Maple Leafs.

Ellen Weinberg-Hughes var den som fick de tre sönerna att börja åka skridskor på allvar och utveckla sitt hockeyintresse under tiden familjen bodde i Boston.

Hon har själv en framgångsrik idrottskarriär bakom sig från University of New Hampshire, där hon spelade fotboll, lacrosse och ishockey. Hon var med i USA:s lag i hockey-VM 1992.