Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Hockeyväder…nja, not so much!

Årets Stanley Cupfinal kör som bekant igång i natt, svensk tid, här i Las Vegas.

Och det är varmt i Sin City. Cirka 34 grader nu kring lunchtid. Och det ska bli varmare, typ 36 grader i morgon och 38 på onsdag. Inte hockeyväder direkt, men det är nya tider i NHL.

Vegas Golden Knights är säsongens mest älskade lag i ligan och det är hockeyfeber här i stan. Idag, måndag, är det helgdag i USA, Memorial Weekend, så Las Vegas är fullt av turister.

Tog en morgonpromenad förbi T-Mobile Arena och förberedelserna för kvällens finalpremiär var i full gång. Det blir som vanligt utomhuskonsert framför arenan, den här gången med Lil Jon, och marknadsföringen av spelarna och klubben är enorm. Det hänger banderoller och affischer överallt. ”Knights On”, ”Knight time”, ”Vegas born” och ”Vegas strong” är de vanligaste. Den sistnämnda en kampanjslogan som är lika stark nu som i höstas när den kom till efter attentatet som kostade ett 50-tal människor livet under en utomhuskonsert här.

Lokaltidningen Las Vegas Review-Journal är späckad med artiklar inför den historiska premiären. Och vad finalplatsen betyder för nykomlingen Golden Knights.

Man uppmärksammar att det är två stora premiärer två kvällar i rad i stan. Vegas-Washington först och sedan på tisdag kväll turnéversionen av succémusikalen ”Hamilton” från Broadway i New York.

Det har gått 234 dagar sedan den nya NHL-klubben spelade sin första seriematch. Nu är det alltså finaldags sedan William Karlsson och kompani slagit ut i tur och ordning LA Kings, San Jose Sharks och Winnipeg Jets.

En svettig kväll väntar Nicklas Bäckström och hans Capitals. På alla sätt och vis.