Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Game on både i öst och väst

Efter två bleka insatser på hemmaplan vilket resulterade i dubbla förluster under inledningen av semifinalserien mot Washington kom Tampa Bay tillbaka starkt i nattens möte med Capitals.

Man tog en övertygande 4-2-seger i den amerikanska huvudstaden och halverades Washingtons ledning i matchseriens till 2-1.

Plötsligt kände vi igen Lightning med ett snabbt och kraftfullt spel. Och ett effektivt power play med två mål, som gav laget en 2-0-ledning tidigt i den andra perioden.

Tampas svenska backar, Victor Hedman och Anton Strålman, var lysande. Kanske den bästa matchen Hedman någonsin gjort i Stanley Cup. Han dominerade både defensivt och offensivt. Ett mål och två assist, i båda fallen framspelningar till målskyttarna, är ett bevis på Hedmans starka insats.

Strålman spelade fysiskt och tufft i tre perioder.

Washington, då?

Ja, man spelade slarvigt och på sina håll nonchalant. Inte alls lika engagerade och effektiva.

En sådan här kväll saknade man verkligen Nicklas Bäckström och hans ansvarsfulla spel över hela banan.

Svenskarna Andre Burakovsky och Christian Djoos fick begränsat med istid. Burra gjorde bara elva byten och hade inte mer än 7.26 minuters istid. Djoos klockades för 9.04 minuter (16 byten).

En spännande fortsättning väntar i den här semifinalen.

XXX

Detsamma kan förstås sägas om uppgörelsen på den västra halvan mellan Winnipeg och Vegas Golden Knights.

Där står det 1-1 i matcher efter Vegas seger i Winnipeg senast när matchserien nu flyttar till Las Vegas för de två kommande mötena.

Nu är frågan om Jets kan få stopp på Golden Knights förstakedja med Reilly Smith, William Karlsson och Jonathan Marchessault.