Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Tufft slut för Henke i seriefinalen

Henrik Lundqvist hade hoppats att han och New York Rangers skulle kunna stöka till det för Philadelphia Flyers i grundseriens 82:a och sista omgång på lördagskvällen, svensk tid.

Flyers behövde en poäng för att säkra sin plats i slutspelet i vår.

Med ett hat trick av lagkaptenen Claude Giroux ordnade man en bekväm 5-0-seger över Rangers till hemmafansens glädje i Wells Fargo Center.

Det var Flyersstjärnans första hat trick i NHL och det dröjde till hans 738:e match innan drömmen besannades.

Giroux har gjort sin bästa säsong i NHL och passerade nu 100 poäng. Det är första gången en Flyersspelare nått milstolpen sedan Eric Lindros producerade 115 poäng säsongen 2005-06.

Philadelphia missade play off förra säsongen, så det var en glad Claude Giroux som intervjuades av Pierre McGuire hos NBC Sports efter slutsignalen.

– Det är en skön känsla att höra fansen skrika MVP och ge oss allt stöd som vi får här hemma.

Giroux hade liksom laget en tung säsong förra året när han kom tillbaka efter en höftoperation.

– Det var frustrerande att gå igenom, men desto roligare nu att v kom tillbaka och grejade en slutspelsplats. Trots att vi förlorade tio rka matcher vid ett tillfälle i vinter, så misströstade vi aldrig. Vi visste att vi spelade bra hockey och att segrarna skulle komma, sa Giroux.

Han gjorde 2-0, 4-0 och 5-0 i lördagens match. De övriga två målen svarade Ivan Provorov och Michael Raffi för.

Oskar Lindblom bildade som tidigare kedja tillsammans med Nolan Patrick och Jakub Voracek.

Robert Hägg spelade inte.

Henrik Lundqvist hade inte mycket hjälp av sitt försvar. Henke räddade 35 av 40 skott. Ingen rolig avslutning på en tung säsong för Rangers och dess svenske toppmålvakt.

Spekulationerna är i full om vilka ändringar klubbledningen kommer att göra inför nästa säsong. Det stora frågetecknet är om coachen Alain Vigneault kommer tillbaka.

Jesper Fast var inte ombytt. Lias Andersson bildade kedja ihop med Mats Zuccarello och Jimmy Vesey.