Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Mål för Lias Andersson i NHL-debuten

Lias Andersson debuterade i NHL natten till tisdagen, svensk tid.

Den 19-årige svensken fick vara med om mycket under sin första match i New York Rangers när man tog sig an Washington Capitals hemma i Madison Square Garden.

Viktigast av allt – Lias gjorde mål i debuten. Hans första fullträff kom i den andra perioden och betydde reducering till 1-4. Lias placerade sig snett framför den vänstra stolpen när Jimmy Vesey hittade honom med en passning snett bakifrån kassen.

Lias klippte till direkt och kunde til sin glädje se pucken försvinna i nätet bakom Capitals-målvakten Philipp Grubauer.

Tiden för Anderssons mål var 13.66 minuter och han möttes av en stående ovation av fansen i Garden. På läkatren satt mamma Jessica och pappa Niklas tilsammans med Lias 15-årige lillebror Noah. Ett stort kramkalas utbröt hos familjen Andersson i bänkraden.

Linjemannen Bevan Mills hämtade pucken i kassen och lämnade över den till Rangers materialförvaltare i spelarbåset.

Lias fullträff gav matchen liv igen sedan Washington hade dominerat den första perioden och gjort fyra raka mål.

Lias Andersson fick göra sitt första byte i NHL kom 2.50 minuter in i måndagskvällens match.

Han fick ta tekningen efter Capitals 1-0-mål av T.J. Oshie och vann nedsläppet mot Nicklas Bäckström.

Andersson, som blev uppkallad från Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack i söndags, bildar lagets tredjekedja ihop med Jimmy Vesey och Ryan Spooner.

Rangers fick en tuff start på matchen, då Washington ökade på till 2-0 efter 5.13 genom Matt Niskanen, assisterad av Jevgenij Kuznetsov och Alexander Ovetjkin.

Sedan fick Ovetjkin sitt favoritläge i power play från den vänstra tekningscirkeln och 3-0 satt där bakom Aleksandar Georgiev efter 8.54 minuter av den första perioden.

Det fick coachen Alain Vigneault att plocka ut unge Georgiev och sätta in Ondrej Pavelec i kassen.

Fullträffen var Ovetjkins 45:e i vinter. Nicklas Bäckström och John Carlzon hade assist på målet.

Jevgeni Kuznetsov ökade på till 4-0 i numerärt underläge efter 16.39 framspelad av Alex Chiasson.

Men Rangers kom tillbaka starkt under mittenperioden och flyttade upp spelet. Lias och 18-årige Filip Chytil, som också tillbringat säsongen i AHL tillsammans med svensken.

Det märktes att de snabbt kom in i tempot och inte längre var så blyga över att spela i NHL.

Mats Zuccarello reducerade till 2-4 efter 4.26 av den tredje perioden och där antecknades Filip Chytil för sin första NHL-poäng i form av en assist.

Henrik Lundqvist lider av en nack- och ryggskada och var inte ombytt till måndagskvällens match i New York.

Vigneault meddelade dock att Lundqvist är tillbaka i träning på is och är aktuell för spel i bortamötet med Washington på onsdag.