Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Snabba ryck för de nydraftade svenskarna

Draftad i den 5:e rundan av Washington Capitals i lördags.

Ett dygn senare satt Modo-backen Sebastian Walfridsson på flyget över Atlanten till USA.

– Har just landat i Washington för att vara med på Capitals prospect camp kommande vecka, skrev han i ett textmeddelande på söndagskvällen.

Sebastian gick som spelare nr 151 i årets NHL-draft i Chicago. Han var en av 27 svenskar som listades.

Flera av dem är redan den här veckan på plats hos sina nya klubbar för att vara med på det utvecklingsläger som genomförs. Det handlar om fem-sex dagars samling med ispass och information om kost och hälsa. Och hur deras nya klubbar ser på dem och deras utveckling, hur de behöver träna hemma i Sverige den kommande säsongen och i många fall i ytterligare några år.

Dessutom får killarna se vad som så småningom ska bli deras nya hemmaarena och nya hemstad.

Nykomlingarna Vegas Golden Knights har också sitt första samlingsläger för talangerna den här veckan i Las Vegas. Dit åkte Erik Brännström, som draftades som nr 15 i den 1:a rundan direkt från Chicago. På campen finns också forwarden Lucas Elevenes, som draftades i den 4:e rundan som nr 127.

Klubbarna bjuder ofta in några extra spelare inte kanske inte blivit draftade och Vegas har en sådan svensk i forwarden Martin Sundberg.

New York Rangers plockade centern Lias Andersson, som nr 7 i den 1:a rundan och han är redan på plats i New York för Rangers camp. Där har Lias sällskap av bland andra Östersundsbacken Calle Själin, som i lördags gick i den 5:e rundan som nr 145.

Arizona Coyotes har även de ett antal svenskar på sin camp i veckan. Bland dem forwarden Jens Lööke från Timrå och från årets draft, forwarden Erik Walli Walterholm, Djurgården. På Coyotes läger hittar vi också målvakten Erik Kellgren, Oskarshamn.

Columbus har fyra svenskar igång under lägret just nu: backen Gabriel Carlsson, som draftades 2015 och debuterade i NHL i vintras och anfallstrion Kevin Stenlund (draftad 2015), HV 71, samt årets draftval Emil Bemström, Leksand och Jonathan Davidson, Djurgården.

Ottawa Senators har också sin development camp denna vecka och där finns flera svenskar med, bland dem målvakten Marcus Högberg, backen Andreas Englund och forwarden Filip Ahl.