Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensken som kallas för ”Nashvilles Ringo”

Mattias Ekholm har länge levt i skuggan av Nashvilles mer kända backar, som Shea Weber, Roman Josi och Ryan Ellis.

Så kom trejden förra sommaren, som skickade Weber till Montreal Canadiens för P.K. Subban.

Och Subban är en stor profil utanför isen med sina egna märkeskläder och välgörenhetsarbete.

Men med sitt spel den här säsongen har Mattias Ekholm fått mer publicitet och exponering. Han har visat att han både kan vara en tuffing i försvaret och en offensiv kraft.

Studiovärden Tony Luftman hos NHL Network hade en kul jämförelse mellan Ekholms roll i Predators och Ringo Starrs i The Beatles i söndags.

– Ekholm är Nashvilles Ringo. I Beatles var det John Lennon, Paul McCartney och George Harrison, som fick den största uppmärksamheten, då de skrev låtarna och stod längst fram på scenen under gruppens framträdanden. I Nashville har det varit Subban, Josi och Ellis när man snackat om backuppsättningen. Och så Ekholm.

– Men så är det inte längre. Ekholm har vuxit ut till en jätte i försvaret. För mig är han ”Vikingen”. Titta bara på hur han gav sig in i ett slagsmål på slutsignalen senast med Anaheims Nick Ritchie. Och Ekholm spelade mest av alla i laget med sina 27 minuter. Svensken levde länge i skuggan av Weber, men nu har han klivit fram och tagit en viktig roll i Nashville, sa Tony Luftman.

Mattias Ekholm har svarat för 9 assist på lagets 15 matcher i årets Stanley Cup och är +9.

Han har den bästa plus- och minusstatistiken bland Predators backar.