Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenske NHL-målvakten stannar i USA hela sommaren

Robin Lehner väntar på att förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Buffalo Sabres ska komma igång.

Han blir ”restricted free agent” den 1 juli.

Att det dröjer lite att få igång samtalen om ett nytt avtal har att göra med att Sabres just anställt en ny general manager, Jason Botterill.

Botterill kommer från ett jobb som ”Associate general manager” i Pittsburgh Penguins och tar över i Buffalo efter sparkade Tim Murray.

Laget behöver också en ny coach sedan Dan Bylsma också fick foten efter säsongen.

Lehner låter lugn om sin framtid i Sabres när jag får tag på honom.

– Min agent ska träffa vår nye GM i veckan. Jag har själv haft sms-kontakt med Botterill och hoppas att allt löser jag. Jag fick ihop bra statistik senaste säsongen.

x Hur ser sommarupplägget ut för dig?

– Jag har kört igång ett tremånadersprogram när det gäller sommarträningen tillsammans med min amerikanske fystränare här i Buffalo. Det har ungefär samma upplägg som förra sommaren, men vi trappar upp det lite och kör ännu hårdare.

x Du åker inte hem till Sverige?

– Nej, jag tror att jag stannar här. Det känns som en bra satsning inför nästa säsong.

x Buffalo ska möra New York Rangers i Winter Classic på Citi Field i New York, som är basebollaget NY Mets hemmastadium, den 1 januari. Det bör bli du mot Henrik Lundqvist i en utomhusmatch inför stor publik?

– Ja, det ska absolut bli kul. Under min tid i Ottawa var jag med om en utomhusmatch mot Canucks i Vancouver och det var ganska coolt.

Lehner hade en räddningsprocent på 92,0 procent med ett snitt på 2.68 insläppta mål per match förra säsongen.

Jason Botterill har i ett uttalande för Buffalo News sagt att han har fullt förtroende för Robin Lehner som lagets förstemålvakt.

Allt talar för att den 25-årige svensken har ett nytt flerårskontrakt klart inom kort.

Han tjänade ca 27,4 miljoner kronor förra säsongen och bör kunna räkna med att hamna kring 40-45 miljoner kronor i årslön från och med säsongen 2017-18.