Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-bossen har stängt OS-dörren

NHL-bossen Gary Bettman höll sin årliga ”State of the Union” före första matchen i Stanley Cupfinalen i Pittsburgh i natt, svensk tid.

Och Bettman slog ännu en gång fast att det inte blir några NHL-spelare till OS i Sydkorea nästa år.

– Precis som vi sagt tidigare är det ingen öppen fråga. Ja hoppas att ni förstår det nu, sa Bettman som ett svar på ett uttalande från IIHF-presidenten Rene Fasel förra månaden.

Bettman upprepade de tidigare argumenten från klubbägarna i NHL att man inte vill stänga ligan under drygt två veckor för att låta spelarna åka till Pyeongchang för att representera sina hemländer och göra upp om OS-medaljer.

NHL har släppt sina spelare till alla vinter-OS sedan Nagano 1998.

Washingtons ryske anfallsstjärna, Alexander Ovetjkin, har sagt att han tänker åka i vilket fall som helst till Sydkorea nästa år och vara med i OS.

På en fråga om hur NHL-ledningen tänker hantera sådana fall, svarade Bettman:

– Vi förutsätter att ingen av våra spelare åker.

XXX

Från presskonferensen med Bettman kan i övrigt noteras:

x All Starmatchen 2018 arrangeras i Tampa Bay den 27-28 januari.

x Det blir en utomhusmatch mellan Washington och Toronto den 3 mars nästa år. Där får vi alltså se kedjekompisarna Nicklas Bäckström och William Nylander från Tre Kronors guldgäng i Tyskland för en dryg vecka sedan som motståndare på uterinken Navy-Marine Corps Memorial Stadium i Annapolis, Maryland, strax utanför den amerikanska huvudstaden.