Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Experten hyllar Ekholm efter nattens seger

Mattias Ekholm har etablerat sig som en jätte i Nashville.

Något som lagkamrater och expertkommentatorer upptäckt för länge sen.

– Mattias matchades mot Chicagos bästa forwards, som Patrick Kane, när vi mötte dem i första omgången. Och han gjorde ett lika stort jobb under kvartsfinalserein mot St. Louis när han ställdes mot deras bäste forward, Vladimir Tarasenko, säger lagkamraten Filip Forsberg i omklädningsrummet efter fredagskvällens 3-2-seger över Anaheim i premiären av semifinalen.

Pete Weber, som följt Predators hela säsongen som radiokommentator, säger så när när jag träffar honom på pressläktaren en halvtimme efter slutsignalen.

– Om det här var en av Ekholms bästa matcher den här säsongen? Ja, det måste jag hålla med om. Han och P.K. Subban har nu blivit så samspelta att det är en fröjd att se dem på isen när de tar sig an motståndarnas bästa kedjor kväll efter kväll.

– Matttias har anpassat sitt spel perfekt efter Subban. Det är imponerande att se honom i aktion i en sådan här svår match på bortaplan mot ett topplag som Anaheim, säger Pete Weber.

Lite statistik från Ekholms kväll i Honda Center:

Byten: 39.
Istid: 31.05.
Poäng: 2 assist.
Plus/minus: +1.
Skott på mål: 4.
Täckta skott: 2.
Giveaways: 2.
Tid i power play: 3.48.
Tid i box play: 3.22.