Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Old Time Hockey i LA-derbyt

Det var upplagt för en intensiv och tät match när LA Kings tog emot Anaheim Ducks i Staples Center på lördagseftermiddagen.

Och på 40-årsdagen av premiären för klassiska hockeyfilmen ”Slagskott” fick vi se Old Time Hockey i det här NHL-derbyt.

Kings hämtade upp ett 1-0-underläge och vann med 4-1efter hård och småful tillställning, där stjärnor som Jeff Carter (Kings) och Ryan Kesler (Ducks) slogs med varandra.

Och de var inte ensamma bland lagens affischnamn att gruffa. Corey Perry tog för sig hos gästerna och hos hemmalaget var Anze Kopitar och Drew Doughty inblandade i en del ruff och ovårdade tacklingar.

Andrew Cogliano gav Anaheim ledningen i slutminuterna av den första perioden och den 1-0-ledningen stod sig till 3.37 av den tredje perioden när Tyler Toffoli kvitterade.

1-1-målet satte fart på Kings. Inom loppet av 17 sekunder gjorde man både 2-1 (Toffli igen) och 3-1 (Dustin Brown).

Sedan kunde Jeff Carter fastställa slutresultatet i tom kasse snyggt framspelad av Kopitar med en dryg minut kvar.

Jonathan Quick, som skadade ena ljumsken i seriepremiären borta mot San Jose den 12 oktober, gjorde äntligen comeback i Kingskassen och han var lysande.

Quicks målvaktsspel gav hemmalaget en kick, han räddade 32 skott och utnämndes till banans bäste spelare.

Adrian Kempe fick nu bilda kedja med Kopitar och Brown. Den 20-årige svensken gjorde 16 byten och spelade 14.37 minuter. Kempe var hade tre skott på mål och var +1.

För LA Kings var det här viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats, det var en ”måste-match”.

– Det var enormt viktigt att vi kunde ta två poäng och visst betydde det mycket för lagets självförtroende att Quick var tillbaka mellan stolparna, sa Toffoli efteråt i en tv-intervju med Fox Sports.

Hos Anahiem var det deppigare även om man ligger bra till ovan strecket i Western conference.

– Vi ställer till det för oss med ett antal misstag, det är därför vi förlorar. Så här får det inte se ut defensivt, sa Kesler när han ställde sig framför tv-kamerorna några minuterna efter slutsignalen.

Jakob Silfverberg hade assist på Ducks enda mål.