Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskduon fick ett minne för livet

Efter en fem dagar lång hyllning i Winnipeg är Anders Hedberg och Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson tillbaka i Sverige.

– Det var ett minne för livet. Winnipeg Jets ställde upp på ett fantastiskt sätt för oss under hela vår vistelse där, säger Anders.

Höjdpunktern var förstås tröjhissningen i NHL-klubbens hemmaarena MTS Centre förra onsdagskvällen inför matchen mellan Jets och Toronto Maple Leafs.

– Ja, det var förstås ett speciellt ögonblick, men också Hall of Fame-lunchen dagen efter med 650 gäster med tal av Jets ägare och ordförande Mark Chipman och klubbens nuvarande tränare Paul Maurice var en stund att minnas, berättar Anders.

Under den lunchen på Fairmont Hotel intervjuades svenskduon av tv-journalisten Scott Oake, som är känd från Hockey Night in Canada.

Hedberg och Nilsson hann även med att hjälpa författaren Geoff Kirbyson att signera hans nya bok om ”The Hot Line”, berättelsen om kedjan med Bobby Hull och svenskarna som vann två WHA-mästerskap åt Winnipeg Jets på 70-talet.

– Det var ett späckat program hela veckan, men fantastiskt roligt. Det snurrade på hela tiden och vi visste inte vad som skulle ske. Dessutom var vädret strålande, så det finns absolut ingenting att klaga över, menar Anders.

Vädret, ja. Solskenet ställde till det lite för arrangröerna av utommatchen med veteranlagen från Edmonton Oilers och Winnipeg Jets på lördagseftermidagen.

Man fick flytta fram nedsläppet i två timmar. I den matchen medverkade bland andra Wayne Gretzky, Mark Messier, Paul Coffey, Teemu Selänne och Willy Lindström.

Willy som inledde karriären i Nordamerika i Winnipeg hann representera båda lagen under veteranmatchen.