Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Händelserik premiärvecka

NHL-säsongen 2016-17 är en vecka gammal.

Och det har hänt en hel del.

Det blev en sprakande start förra onsdagen när 18-årige rookien Auston Matthews inledde sin karriär i Toronto Maple Leafs med att göra fyra mål på bortaplan mot Ottawa.

Här några andra saker att notera från premiärveckan:

x Mika Zibanejad har gjort succé i New York Rangers, dit han kom i somras efter en trejd med Ottawa Senators. 5 poäng, 2 mål och 3 assist, på fyra matcher.

x San Josebacken Brent Burns toppar inte bara backligan utan är hela ligans bäste poängproducent så här långt med 8 poäng, 3 mål och 5 assist, på fyra matcher.

x Att Erik Karlsson, Ottawa, också producerat bra med poäng och ligger trea efter att ha fått ihop 7 poäng, 2 mål och 5 assist, på de fyra matcher han spelat är inte oväntat, men Karlsson kan skryta med att han har +7 jämfört med Burns +1.

x Nya Ottawacoachen Guy Boucher har kapat några sekunder i varje byte för sina spelare för att minska antalet misstag. Karlsson är nere under minuten nu och har spelat lysande.

x Förra vinterns poängkung, Patrick Kane, har mjukstartat med 1 mål och 4 assist på Chicagos fyra inledande matcher.

x Målvaktsligan, då? Den toppas av Montrealreserven Al Montoya, som vaktat kassen under tre matcher när Carey Price haft influensa. Montoya har en räddningsprocent på 96,2.
Bäste svensk är Jacob Markström på 11:e plats med 91,3 procent.

x En titt i tabellerna för de olika divisonerna avslöjar att LA Kings ligger sist i Pacific division efter tre raka förluster under första veckan. Man fick målvaktsstjärnan Jonathan Quick skadad i första matchen mot San Jose och beskedet är att han kan bli borta i tre månader på grund av en ljumskskada. Illa, illa, för Kings, som också har Marian Gaborik på skadelistan.

x Vancouver har startat med tre raka segrar, alla på hemmaplan, och verkar äntligen ha fått en mer balanserad målproduktion bland kedjorna.

x New York Rangers spelar tio av de 14 första matcherna hemma i Madison Square Garden.