Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Enroth lämnar LA Kings

Det blev bara en säsong i Los Angeles Kings för Jhonas Enroth, 27.

När hans kontrakt går ut den 1 juli är han fri att flytta vidare.

– Ja, det stämmer. Kings ledning meddelade mig det härom veckan när vi hade våra avslutande möten efter säsongen, säger Jhonas när vi ses över en lunch i Manhattan Beach.

Han fick bara starta 13 matcher under grundserien och ingen av de fem mötena med San Jose i slutspelet.

– Jag hade hoppats få spela mer, visst är det så. Med tanke på den lön jag hade på 1,2 miljoner dollar (ca 9,8 miljoner kronor) är jag förvånad över att jag inte matchades mer, säger han.

Men precis som under tidigare år valde coachen Darryl Sutter att spela Jonathan Quick enormt mycket. Quick vaktade kassen under 68 matcher i serien och samtliga fem i play off.

Jhonas Enroth hoppas hitta en ny klubb i NHL.

– Jag vill gärna stanna i NHL några år till, men jag har inget klart så här långt. Jag uppskattar dock att Kings gav besked så tidigt. De vill ha en billigare andremålvakt, då de har andra kontrakt som ska förnyas under de närmaste åren och redan kämpar för att klara lönetaket.

Enroth vann sju av de 13 matcherna han startade, förlorade fem under ordinarie speltid och en efter förlängning.

– Jag är nöjd med vad jag presterade den här säsongen, det är inte lätt att komma in och spela när man suttit långa perioder, säger VM-guldhjälten från Globen 2013.