Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Monstret vill stanna i Boston

Jonas Gustavsson förtjänade sitt ettåriga kontrakt med Boston Bruins efter en tryout under träningslägret i september.

Han har inte gjort någon besviken med sitt spel under säsongen, där han vunnit elva av 21 matcher och bara förlorat sex under ordinarie speltid.

– Det har känts bra både för mig och laget under de senaste veckorna. Vi har mött rätt många topplag och tagit många segrar, framför allt har vi varit bra på bortaplan. Nu har vi i och för sig torskat två raka, men om man ser över några veckors tid så har det varit bra. Vi vet att så länge som vi håller oss till vårt eget spel, så kan vi vinna många matcher.

x Hur är det med kontraktsläget, har ni pratat något om en fortsättning nästa säsong?
– Nej, vi har inte snackat något om det ännu och det brukar ofta vara så att man tar allting efter säsongen om man inte spelar i förstafemman eller är given förstamålvakt.

– Jag är ganska van vid att man tar det under sommaren när säsongen är över och så utvärderas allting. Och så får man se vad som händer.

x Men de måste väl vara nöjda med dig?
– Man hoppas alltid det.

x Skulle du vilja vara kvar?
– Ja, jag trivs bra med både laget och organisationen och stan och alltihopa.