Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Ekholm tvåmålsskytt i natt

Mattias Ekholm, 25, fortsätter att producera poäng i Nashville.

När Predators gästade Edmonton i natt, svensk tid, gjorde Ekholm två mål för första gången under NHL-karriären.

Nashville vann matchen med 4-1.

– Nej, det har aldrig hänt tidigare att jag gjort två mål i en match, men det roliga i detta är att tydligen styrde Mike Fisher det andra målet. Så det blev nog bara ett mål, men det var vinsten som räknades. Vi behövde verkligen poängen, säger Mattias när jag får kontakt med honom efter matchen.

NHL hade en timme efter slutsignalen inte ändrat målskytten till Nashvilles 2-1-mål i matchfaktat, så Ekholm står kvar som tvåmålsskytt från den här matchen.

Han har nu gjort 20 poäng, 7 mål och 13 assist, på 48 matcher i vinter. Fyra av poängen har kommit under de tre senaste matcherna.

Nashville har som bekant flera offensivt skickliga backar. En titt i lagets interna poängliga visar att fyra av de sju bästa poängproducenterna är backar.

Filip Forsberg fastställde slutresultatet i nattens match med att skicka in 4-1-målet i tom kasse med 36 sekunder kvar. Det var Filips 14:e mål för säsongen.
Han ligger tvåa i Predators poängliga på 31 poäng, 14 mål och 17 assist, efter 48 omgångar.