Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenska bröderna till AHL

Arizona Coyotes bantade på nytt sin trupp under onsdagen och det drabbade bröderna Philip och Henrik Samuelsson, som båda får inleda säsongen i farmarlaget Springfield Falcons i AHL.

Båda spelade i AHL förra säsongen, då hade Arizona farmarlaget i Portland. De var med i laguppställningen när Coyotes gästade Edmonton för en träningsmatch i tisdags.

Philip är 24 år och gjorde fyra matcher i NHL förra säsongen samt 51 matcher i AHL, där det blev 20 poäng i form av 5 mål och 15 assist.

Henrik är 21 år och fick känna på NHL-spel för första gången förra vintern under tre matcher. Hans facit i AHL var 40 poäng, 18 mål och 22 assist, på 68 matcher..

Kvar i Arizona under träningslägret är nu 26 spelare, bland dem målvakten Anders Lindbäck och backtrion Oliver Ekman-Larsson, Nicklas Grossman och Klas Dahlbeck.