Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Friberg klarade waivers

Max Friberg har fått beröm för sitt spel under försäsongen i Anaheim Ducks, men coachen Bruce Boudreau har ändå ingen plats för den 22-årige svensken i premiärlaget nästa vecka.

Men för att kunna skicka Friberg till nya farmarlaget San Diego Gulls i AHL var Friberg tvungen att passera waivers. Och det gjorde han på tisdagsmorgonen.

Boudreau uttalade sig om Friberg tidigare under campen och sa:

– Han gör något speciellt under varje träning.

Anaheim gästar Los Angeles på tisdagskvällen för en träningsmatch mot Kings i Staples Center. Det var tidigare sagt att Carl Hagelin nu skulle göra sin debut i Duckströjan, men det blir inte så.

Hagelin får vänta till torsdagskvällens möte med Colorado hemma i Honda Center innan han spelar sin första match i Anaheim.

Enligt Boudreau rör det sig inte om någon skada utan man säger sig veta var man har den snabbskrinnande svenske forwarden och vill se andra spelare visa upp sig lite mer innan truppen spikas helt.