Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Enroth nöjd med debuten

Var på plats i Staples Center här i Los Angeles på tisdagskvällen när LA Kings tog emot Arizona Coyotes i en träningsmatch.

Mest för att titta på Jhonas Enroth, som nu gjorde sin första match i Kingströjan. Han spelade halva matchen och hade bara åtta skott. Ett av dem trillade in.

Men då spelade Arizona fem mot tre och Enroth hade lite otur när pucken studsade i stolpen och ut till en friställd Dylan Strome.

– Det har känts bra under träningslägret och jag trivs verkligen här i Los Angeles och med killarna i laget. Det är många nya ansikten och mycket nytt, men allt är kanon. Kings är ett riktigt bra lag, det märker man snabbt, säger Jhonas.

Han ersattes av Peter Budaj i mitten av den andra perioden, som släppte in ett mål på elva skott.

Det stod 2-2 vid full tid och jag fick chansen att se NHL:s nya förlängning med spel tre-mot-tre. Massor av målchanser, som väntat. Den här gången avgjorde Jordan Weal för Kings efter 3.37 minuters spel. Men Arizona hade också sina chanser.

En sak är säker, det är artisterna som kommer att få den där extra istiden framöver när det blir förlängning i matcherna. Killarna som kan åka skridskor, dribbla och sätta dit pucken i full fart.

Arizona använde sig av Oliver Ekman-Larsson och Mikkel Bödker flitigt i spelet tre-mot-tre och hos Kings var det Drew Doughty och Anze Kopitar, som fick förtroendet.

– Jo, det lär väl bli några extra skift om matcherna går till förlängning, log Oliver när han var på väg ut från Staples Center till spelarbussen.

Klas Dahlbeck spelade också i Coyotes den här kvällen och han såg bra ut.

Kampen om platserna i Arizona är i igång och med många unga spelare som trycker på är konkurrensen tuffare än på många år.

Det var kul att se Strome, som draftades som nummer tre bakom Connor McDavid och Jack Eichel i årets NHL-draft.

En kreativ spelare med näsa för målet.

Spännande var det också att få stifta bekantsksap med Max Domi med sin speed och lätt kaxiga spelstil. Jo, pappa Tie var ju ingen blyg kille i Toronto heller.