Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Trion som ska leda Tre Kronor?

Rikard Grönborg som huvudcoach med Johan Garpenlöv och Peter Popovich som assisterande tränare.

Kan det vara trion som ska leda Tre Kronor när Pär Mårts lämnar jobbet som förbundskapten efter VM i maj nästa år?

Det är det senaste jag hört inför dagens presskonferens, där Svenska hockeyförbundet ska presentera den nya landslagsledningen inför World Cup nästa höst och kommande åren.

Uppgifterna är inte bekräftade. Det har varit massor av hysch-hysch kring frågan under hela sommaren, men det verkar kunna vara en trolig lösning i mina ögon.

Både Garpenlöv och Popovich har ju erfarenhet av NHL, vilket är viktigt inför World Cup. Grönborg och Popovich har ju dessutom nu gjort några säsonger som assisterande coacher till Mårts i VM-sammanhang, så de båda kan landslagsorganisationen.

Dessutom cirkulerar det uppgifter att hockeyförbundet har planer på att ta in Mats Sundin, Nicklas Lidström och Daniel Alfredsson som bollplank till tränarstaben och landslagsledningen inför World Cup.

Den upplagan av Tre Kronor kommer bara att innehålla NHL-spelare och när turneringen dessutom spelas i Toronto och Montreal, så kan tre såna rutinerade före detta NHL-stjärnor vara en stor tiilgång under planeringen och laguttagningen.

Som sagt, detta är obekräftade uppgifter men jag ser det som en trolig lösning om nu inte förbundet har en joker i rockärmen och överraskar oss alla.