Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svensken får ny radarkompis

Den stora snackisen balnd fansen i Pittsburgh är vem nyförvärvet Phil Kessel från Toronto ska spela med när säsongen kör igång.

Blir det Sidney Crosby eller Jevgeni Malkin?

Gissar Patric Hörnqvist kanske är lite nyfiken också för han spelade mycket med Crosby förra säsongen och killarna hittade varandra bra.

I går, tisdag, gav tränaren Mike Johnston ett första svar på frågan.

Till Penguins hemsida sa Johnston:

– Förmodligen kommer Kessel att få starta på högerkanten i Sidneys kedja.

Johnston berättade också att Hörnqvist får inleda träningslägret som högerforward i Malkins kedja.

Jag tror inte det spelar så stor roll för Patric, som redan under förra säsongen hann med att testa spel med både Crosby och Malkin.

Mike Johnston garderar sig med att säga att han kommer att testa olika kedjekombinationer under försäsongen och att vi säkert också får se Crosby och Hörnqvist ihop i någon match.

Två radarpar är alltså mer eller mindre klara. Däremot har Pittsburghcoachen inte riktigt klart för sig ännu vilka som ska få förtroendet att vara vänsterforward i de två första kedjorna.

Kandidaterna är Chris Kunitz, Beau Bennett, David Perron och rookien Sergej Plotnikov.

– Vi har åtta träningsmatcher på schemat, så det finns tid att testa olika kombinationer och hitta rätt uppställning innan seriepremiären, säger Johnston.

Penguins inleder seriespelet med att möta Dallas borta den 8 oktober.

XXX

Penguinscoachen uppger att skadade spelarna Kris Letang, Pascal Dupuis och Olli Määttä kommer att kunna köra för fullt när träningslägret startar om några veckor.