Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenskar på topplistorna

Mycket bra läsning i senaste numret av The Hockey News.

Inte minst tidningens egna listor, 2015 THN Awards, som summerar säsongen 2014-15, som ett alternativ till ligans NHL Awards.

Precis som den juryn gav Erik Karlsson backpriset Norris Trophy utser THN Ottawas svenske backstjärna till ”Bobby Orr Award”.

Det finns en annan kategori som toppas av en svensk och det är ”Pavel Bure Award”, som går till NHL:s bäste straffskytt.

Och här har vi dubbelt svenskt i topp. THN hyllar Jakob Silfverberg för hans fantastiska utdelning med nio mål på 13 straffar förra säsongen.

Andraplatsen går till Gustav Nyquist.

En andraplats går också till Jhonas Enroth i kategorin ”Bäste straffmålvakt” eller ”Gilles Villemure Award”, som tidningen kallar priset. Förstaplatsen tar Sergej Bobrovskij. På fjärdeplats hamnar Viktor Fasth.

Två av våra backar i ligan hyllas i kategorin ”Rod Langway Award”, som omfattar de bästa defensiva försvarsspelarna förra säsongen.

Chicagos Duncan Keith tar hem utmärkelsen före Ryan McDonagh och Shea Weber. Sedan följer Anton Strålman och Jonas Brodin.