Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenska NHL-coacher får nobben

I dag, tisdag, ska Hockeyförbundet presentera vem som tar över jobbet som förbundskapten efter Pär Mårts.

Det blir varken Ulf Samuelsson, Calle Johansson eller Ulf Dahlén.

– Nej, jag har inte haft någon som helst konversation med förbundet i frågan, säger Ulf Samuelsson, som har kontrakt med New York Rangers som assisterande coach till Alain Vigneault även kommande säsong.

Expressens hockeykrönikör, Magnus Nyström, har vid flera tillfällen uppmanat förbundsledningen att ta in Samuelsson som coach under World Cup nästa höst.

– Något som jag hade kunnat vara intresserad av. Men jag stänger inga dörrar till jobb med Tre Kronor framöver. Det är ett åtrovärt jobb, säger Uffe.

Calle Johansson som var assisterande coach till Adam Oates under två säsonger i Washington Capitals fram till och med säsongen 2013-14, meddelar att han inte heller hört något om tränarjobb i landslaget.

Det finns en tredje svensk, som jobbat som assisterande coach i NHL under senare år och det är Ulf Dahlén (Dallas Stars), men inte heller han har fått någon förfrågan, uppger Dahlén som just nu laddar upp inför den kommande älgjakten i Jämtland.