Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Ny utmaning för Notan

Mattias Norström gjorde tillfällig comeback på isen härom veckan när han spelade två matcher med Peter Forsbergs och Markus Näslunds välgörenhetslag, Icebreakers.

Och det blev succé för den 43-årige backkämpen från NY Rangers, LA Kings och Dallas Stars, som både gjorde mål och svarade för assist när kändisgänget visade upp sig i Sollefteå och Järpen.

– Det var väldigt kul att vara med igen, det var nog 2008 som jag var med Icebreakers senast. Då bildade jag backpar med en 16-årig Victor Hedman. Det har hänt en del sedan dess, kan man lugnt säga, skrattar Mattias.

Nu hade han Oliver Ekman-Larsson som backpartner i den första matchen och sedan rullade man runt bland försvarsspelarna i match nummer två, då man var en man kort.

Mattias Norström hade tidigare i sommar en förfrågan från LA Kings, där hans gamle kompis Rob Blake numera är assisterande general manager, att börja jobba för klubben i Europe som spelarutvecklare.

– Många av mina gamla lagkamrater från Kingstiden, som Nelson Emerson och Glenn Murray, är ju numera involverade i klubben på olika positioner. Så visst var det lockande, men efter en tids funderande tackade jag nej. Jobbet som innebära en del resor i Europa och jag känner att jag rest tillräckligt mycket under åren som hockeyspelare att jag till slut tackade nej, berättar Notan.

Tro inte att han tänker gå sysslolös hemma i Stockholm.

Nej, Mattias har köpt in sig i båtföretaget Nimbus Saltsjö-Duvnäs (före detta Börjessons Båt). där han inte bara blir 50-procentig delägare utan också verksamhetsansvarig.

– Det ska bli jättespännande. Vi är återförsäljare för Nimbus och några andra båtmärken, men handlar också med begagnade båtar och vinterförvaring av båtar. Min utmaning blir att behålla alla gamla kunder och sedan också skaffa nya.

x Båtintresset, hur länge har det funnits?
– Jag har alltid haft ett stort intresse för båtar. Företaget ligger bara två minuter från där vi bor här i Nacka, så det vägde också in.

Mattias gjorde totalt 903 matcher i NHL, där det blev 165 poäng, 18 mål och 147 assist.

Han var under många år lagkapten i Los Angeles Kings och ett ankare i försvaret där med sitt uppoffrande spel.