Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Han blir förste svensken…

…att få jobb som general manager i en NHL-klubb.

Jag har skrivit det tidigare och nu verkar det som Daniel Alfredsson är på väg tillbaka till Ottawa Senators och ta första steget inför en kommande chefposition inom klubben.

Enligt TSN och andra kanadensiska media, som Ottawa Sun, träffade Alfie representanter för Senators i torsdags i Ottawa. Bland dem general managern Bryan Murray, som på grund av sin cancersjukdom sagt att han tänker vara kvar på sin post över säsongen 2015-16, men sedan sluta.

Alfredsson är naturligtvis inte redo nu att hoppa in och ta makten i den klubb han tjänade under så många år som spelare, men de pågående diskussionerna uppges handla om ett sätt att slussa in honom i verksamheten. Det kan handla om en tjänst som assisterande general manager eller typ Director of Player Development. Eller någon position som scout under kommande säsong.

Det förekommer uppgifter om att familjen Alfredsson med tanke på barnens skolgång planerar att bo kvar i Detroit i ytterligare år, men det är obekräftade uppgifter. Och det behöver inte innebära att Alfie inte kan ta steget och börja jobba för Senators.

Det går snabbt att flyga mellan Detroit och Ottawa och skulle det handla om en tjänst som inte kräver att Alfie sitter på kontoret i Ottawa (typ scout), så kan han med lätthet bo i Detroit även denna vinter.

Det viktiga för Senators är att få in Alfredsson i organisationen. Att han får börja prya för att sedan vara redo att ta över jobbet som general manager så småningom.

Alfie visade fina ledaregenskaper i rollen som lagkapten under många år i Ottawa och har också under flera stora internationella turneringar med Tre Kronor tillhört kärnan i landslaget.

Han har alla förutsättningar att bli en utmärkt GM i NHL så småningom. Precis som Steve Yzerman i Tampa Bay och Joe Sakic i Colorado.