Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Monstret gör seriedebut

Detroit byter målvakt inför lördagskvällens möte med Toronto hemma i Joe Louis Arena.

Jimmy Howard, som vaktade kassen under 4-1-segern i Toronto natten till i dag, svensk tid, dras med en sträckning i ena ljumsken och är satt på Injury Reserve de kommande 48 timmarna.

Det betyder att Jonas Gustavsson får chansen för första gången sedan seriestarten för en dryg vecka sedan. Lite speciellt för Monstret förstås, då han tillbringade tre säsonger i Maple Leafs 2009-2011.

Det finns frågetecken för Johan Franzéns medverkan, då han drabbades av kramper i ena benet och utgick efter halva matchen i Air Canada Centre.

Då hade Frasse hunnit göra två mål, båda gångerna framspelad av Henrik Zetterberg.

Red Wings har spelat ihop fem poäng på de fyra matcher man spelat så här långt, två segrar och en förlust efter förlängning.

Glädjeämnet i fredagskvällens match var Zäta, som tog revansch för en mindre bra insats mot Boston tidigare i veckan och nu assisterade till lagets samtliga fyra mål.

– Zetterberg är ledaren i vårt lag och vi förväntar oss att han ska vara bra. Och när han inte är det räknar vi med att han snabbt förbättrar sitt spel och det gjorde han den här gången, säger coachen Mike Babcock till nhl.com inför returmötet med Toronto.

En som var klart besviken över insatsen i Toronto var Maple Leafs tränare, Randy Carlyle.

– Jag är enormt besviken. Vi var tillbakapressade i egen zon alldeles för ofta.