Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Därför stannar svensken i Detroit

Jonas ”Monstret” Gustavsson skrev på ett nytt ettårskontrakt med Detroit i somras.

1,850 000 dollar (ca 12,9 miljoner kronor) är en okej lön och med en bra säsong i bagaget kan han säkert förhandla fram ett ännu bättre kontrakt nästa sommar.

– Det var egentligen aldrig aktuellt att jag skulle flytta på mig. Jag ville vara kvar och när Red Wings presenterade ett kontrakt på bordet gick det ganska snabbt att komma överens, säger Monstret.

Han kör på is i Joe Louis Arena tillsammans med lagkamraterna nu för att komma i form inför träningslägret, som startar i slutet av nästa vecka.

– De flesta spelarna är på plats, så nu börjar förberedelseran inför säsongen ta fart. Jag tror vi startar campen den 18 september.

Helst hade Gustavsson skrivit ett längre kontrakt, men han har efter alla skadorna förståelse för klubbens inställning också.

– Jag är lite i samma läge som inför förra säsongen. Förhoppningsvis får jag vara skadefri i vinter och få spela en hel del. Jag har lagt mycket krut i sommar på uppbyggnadsträningen.

Monstret har haft en personlig tränare hemma i Stockholm (Andreas Ögren) och har även en PT i Detroit.

– Jag har ändrat lite i upplägget och jobbar mer målmedvetet med vissa saker. Förhoppningsvis ska det betala sig, säger Jonas.

Han startade 26 matcher i NHL förra säsongen och vann 16 av dem. Nu hoppas han kunna ge Jimmy Howard en kamp om istiden i kassen.