Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Han tror på Kabanov i SHL

Svenske målvakten Anders Nilsson har varit lagkamrat i AHL-laget Bridgeport Sound Tigers med Modos nye ryss, Kirill Kabanov.

Och Nilsson tror att Kabanov kan lyckas i SHL.

– Han är talangfull och en skicklig spelare, som inte fått ut allt av sin kapacitet i AHL eller NHL. Jag tror att hans spelstil nog passar bättre på större rinkar i Europa. Han är duktig på att hålla i pucken och hitta öppningar på isen, säger Anders.

x Vad är hans bästa vapen?
– Han har bra händer och ett avigt skott. Skridskoåkningen är helt okej, han är inte supersnabb men har inga problem att hänga med.

x Varför tror du att han kan lyckas bättre i SHL än i Nordamerika?
– Han kanske är lite för puckkär för spel på mindre rinkar. Det ska bli spännande att se hur han lyckas i Sverige. Det är allt eller inget för honom, antingen blir det succé eller så blir det inget.

x Hur är han utanför isen?
– Kirill är en bra kille. Han har skärpt till sig. Och han pratar bra engelska, det är spelet som han inte fått att stämma.
– Han har en ganska speciell spelstil. Ja, han är rysk i stilen på isen. En avig spelare.

x Är Kabanov en stor målskytt?
– Han är nog mer en framspelare än en målskytt i mina ögon.