Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Sedinarna fick sin paketlösning

Daniel och Henrik Sedin kunde igår skriva på nya fyraårskontrakt med Vancouver (se artiklar på nyhetsplats).

Men bakom överenskommelsen ligger månader av möten och arbete. Sedinarnas agenter på CAA Sports, Claes Elefalk i Stockholm och J.P. Barry i Kanada, lade i augusti upp en plan för hur man skulle få en paketlösning igenom.

Canucks första bud var betydligt lägre än de 45,5 miljoner kronor de nu får i årslön från och med nästa säsong.

Klubbens ägare och ledning var väl medvetna om att tvillingarna Sedin ville stanna i Vancouver, då de är etablerade där sedan många år tillbaka och deras familjer stortrivs med staden.

– Redan i agusti satte vi oss ner i Vancouver och planerade hur ett samarbete skulle se ut och i vår strategi ingick att lämna utrymme för Canucks att ha pengar kvar att investera i spelare för att förbättra laget under de närmaste åren, säger Elefalk.
Han säger sig vara överraskad över att Canucks kom dem till mötes redan nu.

– Vi trodde nog att det skulle dröja till våren.

x Kan Dannes och Henkes fina spel i NHL i höst skyndat på en lösning?

– I kombination med deras spel under VM i Globen i maj kan det nog ha haft betydelse. De har spelat på topp sedan dess och vi är alla glada att det blev ett fyraårskontrakt med de pengar de nu får.