Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Experterna berömmer Söderberg

Carl Söderberg övertygar allt mer i Boston Bruins.

Inte bara för att han gjort 6 poäng, 2 mål och 4 assist, under de senaste fem matcherna. Nej, det är hans spel över hela banan, som får experterna att ösa beröm över den 28-årige svensken som kom till Bruins och NHL under slutet av förra säsongen.

Under NBC Sports Networks NHL-sändning på tisdagskvällen var expertkommentatorerna Mike Milbury och Keith Jones överens om att Söderberg med sitt spel i höst gett Boston en tredje offensiv kedja.

– Carl Söderberg ser fantastisk ut, det ska bli intressant att följa honom under resten av säsongen, sa Milbury.

Jones fyllde i:

– Söderberg har verkligen imponerat på mig. Jag ser fram emot att se honom i onsdagskvällens möte med Detroit.

Milbury avslutade med att hylla Söderberg för att ha gett Bruins en ny vass kedja bakom förstakedjan med David Krecji mellan Milan Lucic och Jarome Iginla och andrakedjan, som leds av Patrice Bergeron som center med Brad Marchand och Loui Eriksson på kanterna.

Carl Söderberg har Reilly Smith och Chris Kelly som kedjekamrater i Boston. Trion har tillsammans producerat 13 poäng på de fem senaste matcherna. Söderberg har alltså svarat för fem av dessa poäng, Smith för fem poäng och Kelly för två poäng.