Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Tuff NHL-premiär för Uffe

Ulf Samuelsson är ny assisterande coach i New York Rangers med ansvar för backarna och lagets spel i box play.

Innan han flyttade till Sverige och Modo Hockey för två år sedan hade han samma jobb i Phoenix Coyotes under Dave Tippett.

I höst inleder Rangers NHL-säsongen 2013-14 med en turné till västra USA och första stoppet på den resan är just Phoenix, där Tippett just förlängt sitt kontrakt som head coach.

– Det ska bli kul med en ”west swing” direkt och speciellt matchen mot Poenix, hälsar Uffe från semestern i Kalifornien.

Rangers har liksom de senaste åren en tuff seriestart med en rad bortamatcher, då Madison Square Garden är under renovering.

På den första resan spelar man fem matcher, enligt det här schemat:
3 okt: Phoenix-NY Rangers
7 okt: LA Kings-NY Rangers
8 okt: San Jose-NY Rangers
10 okt: Anaheim-NY Rangers
12 okt: St. Louis-NY Rangers

Sedan hinner man hem till New York för att sova i sina egna sängar innan det är dags för ytterligare fyra bortamatcher, men här är det kortare utflykter det handlar om och Henrik Lundqvist och kompani kan flyga eller ta bussen hem till New York efter matcherna.
16 okt: Washington-NY Rangers
19 okt: New Jersey-NY Rangers
24 okt: Philadelphia-NY Rangers
26 okt: Detroit-NY Rangers