Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenskar i väntans tider

Som vanligt vid den här tiden på året finns det ett antal NHL-spelare, som inte har kontrakten inför nästa säsong klara.

Några av dem är svenskar.

Två veteraner är fria att gå vart dom vill – Johan Hedberg, som blivit utköpt av New Jersey Devils och ännu inte har klart med någon ny klubb, och Douglas Murray, som avslutade förra säsongen i Pittsburgh efter att ha blivit bortbytt av San Jose strax före trading deadline.

Sedan finns det några svenskar med NHL-erfarenhet, som är ”restricted free agents” och väntar på att göra klart med sina befintliga klubbar.

Detroitduon Joakim Andersson och Gustav Nyquist är två av dem och där är det väl bara en tidsfråga innan parterna är överens.

Marcus Johansson i Washington väntar också på att få sätta namnteckningen på ett nytt kontrakt.

Magnus Pääjärvi bytte klubb tidigare i somras från Edmonton till St. Louis och han väntar också på att få klart med sitt nya kontrakt med sina nya klubb.

David Ullström är RFA i New York Islanders liksom Daniel Bång i Nashville.