Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska talanger på camp i LA

Förra veckan höll CAA Sports sin årliga camp i Los Angeles för hockeytalanger, som är aktuella inför draften de närmaste två åren.

Som vanligt höll man till i LA Kings träningsanläggning Toyota Sports Center i förorten El Segundo.

En handfull svenskar fanns på plats, liksom Stockholmsbaserade agenten Claes Elefalk. Två av de unga spelarna har bröder som lirar i NHL. August Gunnnarsson (född 96) från Färjestad är lillebror till backen Carl Gunnarsson i Toronto Maple Leafs och Fredrik Forsberg (född 96) från Leksand är lillebror till Filip Forsberg, som NHL-debuterade med Nashville Predators i våras.

Martin Karlsson (96:a) från Färjestad, Andreas Englund (96:a) från Djurgården och Frölundas Christoffer Ehn (96:) var också med på det veckorlånga lägret.

Både Forsberg och Gunnarsson var målskyttar i den avslutande internmatchen och Englund kunde skryta med att han inte var inne på något baklängesmål trots slutsiffrorna 10-6.

Och när det gäller bra släktingar med NHL-erfarenhet, så hade Martin Brodeur, den legendariske New Jersey-målvakten, två söner på lägret, Jeremy och William.

Daniel Briere, som nyss bytt klubb i NHL från Philadelphia till Montreal, hade sin son Caelan med. På campen fanns också bland andra en av de topprankade spelarna inför NHL-draften 2015, kanadensiske centern Mathew Barzal.