Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Kan Sedinarnas agent lösa krisen?

Vill han vara kvar eller inte?

Det är frågan när det gäller Roberto Luongo, som efter först ha varit petad och lovad att bli såld plötsligt under draften den 30 juni fick veta att han var Vancouver Canucks förstemålvakt igen sedan klubben bytt bort Cory Schneider till New Jersey Devils.

Då hade Luongo redan satt ut sin lägenhet i Vancouver till försäljning och flyttat till sommarbostaden i södra Florida, där hans hustru har sin familj.

I går meddelades att Luongo bytt agent. Ut med mångårige partnern Gilles Lupien och in med toppduon J.P.Barry och Pat Brisson från CAA Sports, som representerar bland andra Daniel och Henrik Sedin, Sidney Crosby, Jevgeni Malkin och John Tavares.

Något som fick många i branschen att höja på ögonbrynet, då Luongo har nio år kvar på sitt jättekontrakt med Vancouver. Varför byta agent nu?

Barry var försiktig i sina kommentarer till kanadensiska media i går och nöjde sig med att säga att ”det får Roberto kommentera, men han kanske behövde en ny röst som bollplank”.

Canucks generalmanager, Mike Gillis, besökte Luongo i Florida i förra veckan och rapporterade i tisdags när klubben hade sitt årliga infomöte med fansen i Rogers Arena att allt gick bra och att de två hade talat ut.

– Jag förväntar mig att han är på plats här i Vancouver när träningslägret startar i höst, sa Gillis.

Andra är inte lika säkra. Kom agentbytet till för att Luongo ska kunna sätta ny press på Canucks att sälja honom? Kan Barry och Brisson hjälpa Gillis att lösa förtroendekrisen mellan klubben och sin 34-årige målvakt.

Bakom Luongo finns efter försöljningen av Schneider två svenskar – Eddie Läck, som är på väg tillbaka efter en höftoperation i vintras, och nyss kontrakerade Joacim Eriksson från Skellefteå.

Ingen anses redo att ta över jobbet som förstemålvakt i Vancouver redan från seriestarten i höst.

När Canucks under ett års tid försökte byta bort Luongo och hans tunga kontrakt, värt 40 miljoner dollar, fanns det ingen intresserad köpare i NHL. Läget har inte förändrats under sommaren och Luongo har själv kallat sitt långa och feta kontrakt för något av en snara runt halsen.

Han skulle säkert vilja spela för Florida Panthers, men det verkar inte som om general managern Dale Tallon vill ge upp Jacob Markström för att göra Luongo och Canucks nöjda.

Det ska bli spännande att se vad Barry och Brisson kan göra för att lösa den här krisen.