Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Kan bli center i förstakedjan

De flesta NHL-lagen har nu avslutat sina talangläger för sommaren. Nästa samling är klubbarnas rookie camp i slutet av augusti eller början av september och sedan kommer det stora träningslägret någon dryg vecka in i september.

Många svenskar gjorde bra ifrån sig under ”development camp”, som lägren för de nyligen (senaste två-tre åren) draftade spelarna kallas.

Kommer att rapportera lite om detta under de närmaste dagarna.

Carolinas Victor Rask har hunnit bli 20 år och gjort två säsonger i WHL med Calgary Hitmen. Han producerade 41 poäng, 14 mål och 27 assist, på 37 matcher förra säsongen och hann även med ett inhopp i AHL och Hurricanes farmarlag Charlotte Checkers, där Victor fick ihop 5 poäng, 1 mål och 4 assist, på tio matcher. Han var +7. I WHL var Rask +14. Bra siffror.

Enligt Checkers hemsida kan Rask mycket väl vara AHL-lagets förstecenter kommande säsong. Det är coachen Jeff Daniels, som ser det som ett tänkbart alternativ.

– Vi är definitivt medvetna om hur bra han är och vad han kan bidra med om han hamnar hos oss. Då blir han en nyckelspelare i laget, säger Daniels.

Rask har förstås NHL och Carolina Hurricanes i tankarna, men det är möjligt att ledningen vill skynda långsamt och ge svensken en hel säsong i farmarlaget först.