Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En handelsresande i hockey

Tja, vad ska man säga?

Jaromir Jagr fortsätter sin NHL-karriär 41 år gammal i ännu en ny klubb – New Jersey Devils.

Och får 4 miljoner dollar för att spela där nästa säsong. Pengar som plötsligt blev ”lediga” när Ilja Kovaltjuk packade ihop och flyttade hem till Ryssland härom veckan.

Jagr har nu efter återkomsten till Nordamerika från KHL 2011 representerat Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins och nu drar han alltså på sig Devils tröja.

Är han fortfarande vid 41 års ålder en NHL-spelare? Det är svårt att säga något annat och när Boston inte ville behålla honom (10 assist på 22 slutspelsmatcher), så var han fri att gå vart han ville.

Han är fortfarande en mästare på att täcka pucken, är stark i sargspelet och spelsinnet är det inget fel på, som bekant. Tempot är av naturliga skäl inte vad det varit, vilket kan vara en del av förklaringen att det inte blev något mål under slutspelet trots att Jagr spelade med bra killar i Bruins, som Patrice Bergeron. Men han var nära (stolpskott) några gånger.

New Jersey har förlorat Zach Parise (till Minnesota 2012), Ilja Kovaltjuk och David Clarkson (till Toronto) sedan förra sommaren och har inte samma slagkraft, som man hade när det bar hela vägen till final 2012. Men general managern Lou Lamoriello är känd för att kunna trolla med knäna, så det vore dumt att räkna bort Devils redan nu.

Men det ska bli spänande att se Jagr i det här gänget, där han kan bli kedjekamrat med Adam Henrique eller varför inte Jacob Josefson.

Jagr inledde sin NHL-karriär i Pittsburgh Penguins 1990 och vann två mästartitlar där 1991 och 1992. Han flyttade vidare till Washington Capitals 2001 och kom till New York Rangers under säsongen 2003-04. Han lämnade NHL för Omsk i KHL sommaren 2008.

Så totalt har Jagr representerat sex klubbar i NHL, New Jersey Devils blir hans sjunde.

XXX

Till sist – tack ni som mejlade under gårdagen med anledning av min krönika om gisslet med hjärnskakningar i NHL. Det är riktigt att de större och hårdare axelskydden under senare år också är en faktor, som ligaledningen nu tittar över vilka justeringar man kan göra när det gäller storleken och fabrikaten.