Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Var spelar Murray i höst?

Douglas Murray är unrestricted free agent den 5 juli.

Fri att gå vart han vill. Han inledde förra säsongen i San Jose Sharks och avslutade den i Pittsburgh Penguins.

– Jag fick bra feedback när vi hade de avslutande mötena efter säsongen, de lät nöjda över vad jag presterat, säger han från sommarsemestern hemma i Sverige.

Men det betyder inte att Dougie automatiskt blir kvar i Pittsburgh. Några förhandlingar om en fortsättning är inte igång. Inte ännu, i alla fall.

– Nej, Penguins har ju en del att fundera över när det gäller spelartruppen, då man har en rad spelare på utgående kontrakt. Vi får se vad som händer, säger Dougie.

x Vill du stanna kvar i Pittsburgh?
– Det är ett fantastiskt ställe att spela hockey på. En mycket välskött klubb med bra personer rakt igenom. Men min gissning är att om de skulle erbjuda mig ett nytt kontrakt, så handlar det nog om en lägre lön än den jag hade.

Murray tjänade 2,5 miljoner dollar i NHL under de senaste åren, ett kontrakt som han skrev med San Jose. Det är cirka 16 miljoner kronor i årslön.

– Visst skulle jag kunna tänka mig att ta en lägre lägre lön för att spela för ett bra lag. Men för dagen vet jag inte vart jag kan hamna, vi får se när den 5 juli kommer och klubbarna kan börja bjuda på unrestricted free agents.