Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Hyllas för Oduya-affären

Stan Bowman gjorde ett kanonjobb som general manager för att omgruppera Chicago Blackhawks efter Stanley Cupsegern 2010.

I år blev man mästare igen.

Stan, som är son till legendariske NHL-coachen Scotty Bowman, behöll kärnan av stjärnspelare och skaffade nya (och billigare) komplementspelare. I år var man redo att gå hela vägen igen och slog Boston i finalen med 4-2 i matcher.

USA:s största dagstidning, USA Today, uppmärksammar Stan Bowmans jobb i en stor artikel i onsdagens upplaga av tidningen.

Hockeykrönikören Kevin Allen anser att bästa spelaraffären Bowman gjort de senaste åren är bytesaffären med Winnipeg Jets i februari 2012, som gav Blackhawks svenske backen Johnny Oduya.

Så här skriver Allen: ”Bowman´s best move might have been trading for Johnny Oduya in 2011-12 and re-signing him. There were nights in the playoffs when Oduya was as important as Duncan Keith.”

XXX

Gillar rubriken över Kevin Allens artikel om Stan Bowman: ”This one is truly Stanley´s Cup”