Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Fixar Ottawa svenskens kontrakt?

Daniel Alfredsson fortsätter i NHL.

Tack, det var det enda rätta beslutet med tanke på hur Alfie spelade förra säsongen. Han var Ottawa Senators bäste poängproducent under slutspelet med 10 poäng, 4 mål och 6 assist, på tio matcher och hade dessutom lagets bästa plus/minusstatistik med +5.

Istiden var det inget fel på heller: 19:09 minuter.

Gissar att Alfie sneglar på OS i Sotji också.

I alla fall, ett glädjebesked för alla hockeyfans. Nu återstår att förhandla fram ett kontrakt och det ska bli intressant att se hur Ottawa ställer sig där.

Daniel tjänade 1 miljon US-dollar förra säsongen, vilket var sista året på ett tidigare flerårskontrakt där han under de bästa åren kvitterade ut 7 miljoner dollar. Hans ”cap hit” under kontraktets längd var 4,9 miljoner dollar per säsong.

Jag gissar att han nog vill ha 4-5 miljoner dollar för nästa säsong med tanke på den klass han fortfarande håller trots 40 år fyllda.
Lagets högst betalde forward är Jason Spezza, som tjänar 7 miljoner dollar kommande vinter. Näst högst betald är Milan Michalek med en årslön på 4,3 miljoner dollar.