Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Storstädning väntar i Vancouver?

Knockade redan i den första omgången av Stanley Cup.

Vancouver Canucks föll i åttondelsfinalen i år igen. Ifjol fick man stryk av LA Kings med 4-1 i matcher. I år tog San Jose Sharks fyra raka.

Det betyder att Vancouver bara vunnit en av de nio senaste matcherna i play off. Går man tillbaka till 2011, då Sedinarna och kompani tog sig till final och föll i den sjunde och avgörande matchen mot Boston så är facit tio förluster och bara en vinst på de elva senaste play offmatcherna.

Frågan är vad detta får för konsekvenser för klubbens ledning. Kommer general managern Mike Gillis att sitta kvar? Sparkas coachen Alain Vigneault? Deras öden ligger i ägarfamiljen Aquillinis händer.

Något måste hända. Spelartruppen behöver ses över. Målvaktscirkusen med en utknuffad Roberto Luongo få ett slut. Försvaret är i behov av minst en storväxt och tuffare back. Canucks behöver spetsa toppkedjorna med minst en utpräglad målskytt och lagets tredje- och fjärdekedjor står sig inte längre i konkurrensen. I alla fall inte när det handlar om slutspelshockey.

Daniel och Henrik Sedin har ett år kvar på sina kontrakt. Vad som händer sen vet vi inte.