Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Vi kommer alla sakna honom

Hockeyvärlden har sorg. Wayne Fleming har gått bort.

Kanadensaren var en stor vän av svensk hockey och så sent som härom året när jag senast träffade honom överraskade han mig igen med sina kunskaper om elitserien och allsvenskan. Fleming var uppdaterad, han följde svensk hockey och resultaten i matcherna via internet.

Efter tiden i Leksand och Brynäs slog hans hjärta lite extra för svensk hockey. Sedan hade han ju haft en rad svenska spelare under sin tid som assisterande coach i olika NHL-lag.

Peter Forsberg var en av dem. Wayne var assisterande coach i Phieladelphia Flyers när Foppa spelade där 2005-07. Fleming var en stor beundrare av Foppa och var också nära vän till Kent Forsberg.

Många tränare och assisterande tränare i NHL gör sig märkvärdiga och svåråtkomliga för utländska journalister. Wayne Fleming var inte sån. Han sken upp varje gång man dök upp på en träning eller en match. Han kom fram och hälsade, undrade hur man mådde och ställde frågor. Han var väldigt social och det kändes alltid äkta när han tog sig tid och pratade om svensk hockey och svenska spelare.

Som sagt, han kommer att bli saknad för den godhjärtade människa han var.