Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Tryckare av Murray i första bytet

Så är Douglas Murrays första match i Pittsburghtröjan igång.

Penguins tar emot Winnipeg hemma och det var trevlit att se coachen Dan Bylsma ge Dougie en plats i starting lineup.

Murray bildar annars lagets tredje backpar tillsammans med finländaren Matt Niskanen, framför dem startade Penguins tredjekedja med Brandon Sutter som center mellan Tyler Kennedy och Matt Cooke.

I en intervju på isen under uppvärmningen sa Dougie så här om hur det kändes att debutera i Penguins efter bara två träningspass:

– Jag är sugen på att spela, men visst finns det kanske några frågetecken kring hur väl insatt jag hunnit bli i lagets spelsystem.

Han hade ett lugnt första byte, där Dougie försökte dundra in pucken längs vänstersargen i mittzonen med ett slagskott men pucken fastnade på en motståndare.

När Winnipeg dumpade in pucken bakom Pittsburghkasen var Murray där och delade ut sin första tryckare i tröja nummer tre med en pingvin på bröstet. Den som fick känna på svenskens bröstvärmare var Blake Wheeler.

I sitt andra och tredje byte i matchen fick Dougie chansen att avlossa sitt skott mot Jetskassen, men de gick båda utom.

Penguinsfansen kunde också glädja sig åt att Jevgeni Malkin var tillbaka i laguppställningen efter nio missade matcher på grund av skada.

Pittsburgh leder med 2-0 efter den första perioden i Consol Energy Center efter mål av Chris Kunitz och Malkin. Douglas Murray spelade 7:01 minuter (åtta byten), var +1 efter att ha varit inne på isen när Malkin gjorde 2-0-målet.