Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tryckare av Murray i första bytet

Så är Douglas Murrays första match i Pittsburghtröjan igång.

Penguins tar emot Winnipeg hemma och det var trevlit att se coachen Dan Bylsma ge Dougie en plats i starting lineup.

Murray bildar annars lagets tredje backpar tillsammans med finländaren Matt Niskanen, framför dem startade Penguins tredjekedja med Brandon Sutter som center mellan Tyler Kennedy och Matt Cooke.

I en intervju på isen under uppvärmningen sa Dougie så här om hur det kändes att debutera i Penguins efter bara två träningspass:

– Jag är sugen på att spela, men visst finns det kanske några frågetecken kring hur väl insatt jag hunnit bli i lagets spelsystem.

Han hade ett lugnt första byte, där Dougie försökte dundra in pucken längs vänstersargen i mittzonen med ett slagskott men pucken fastnade på en motståndare.

När Winnipeg dumpade in pucken bakom Pittsburghkasen var Murray där och delade ut sin första tryckare i tröja nummer tre med en pingvin på bröstet. Den som fick känna på svenskens bröstvärmare var Blake Wheeler.

I sitt andra och tredje byte i matchen fick Dougie chansen att avlossa sitt skott mot Jetskassen, men de gick båda utom.

Penguinsfansen kunde också glädja sig åt att Jevgeni Malkin var tillbaka i laguppställningen efter nio missade matcher på grund av skada.

Pittsburgh leder med 2-0 efter den första perioden i Consol Energy Center efter mål av Chris Kunitz och Malkin. Douglas Murray spelade 7:01 minuter (åtta byten), var +1 efter att ha varit inne på isen när Malkin gjorde 2-0-målet.