Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Murray glad att inte han skadade Crosby

Två matcher, två segrar.

Och på påsklördagen kom första poängen i Pittsburghtröjan för Douglas Murray. Han hade assist på James Neals 2-0-mål. Det var Dougie som levererade pucken till Jevgeni Malkin, som sedan slog en kanonpassning till Neal.

– Skönt att få göra första poängen, jag är ju ingen spelare som producerar så där jättemycket poäng, säger Dougie när jag pratar med honom en dryg timme efter slutsignalen.

x Hur var det att ha Jarome Iginla som lagkamrat nu också?
– Jättekul, han är ju en kanonspelare. Jag tycker att han gjorde en bra match med tanke på att han landade här i Pittsburgh vid midnatt och sedan utan ett träningspass med laget gick in och spelade en förmiddagsmatch. Imponerande.

x Glad att det inte var du som träffade Sidney Crosby med ett slagskott i ansiktet?
– Ja, jäkligt skönt att det inte var jag. Rena oturen där, Orpiks skott från blå tar på benskyddet hos en av Islanders backar och ändrar riktning.

x Enligt tv-kommentatorerna förlorade Crosby några tänder?
– Jag har inte hört något om hur illa pucken tog. Bara att hoppas att det inte är något allvarligare.

x Du har nu spelat två matcher i Penguins och fått vara med om två segrar, hur mycket betyder det?
– När de spelat så bra som de gjort och vunnit så många raka matcher vill man ju inte komma in i laget och så bryts sviten. Man vill verkligen inte att något ska ändra sig, säger Dougie.

x Ni spelar inte förrän på tisdag, hur firar ni det här?
– Vi har lagmiddag här i kväll.