Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Monstret får chansen i natt

Detroit tog två statusfyllda segrar i Anaheim i helgen, 5-1 i fredags och 2-1 på söndagskvällen.

Laget flög direkt efter matchen till Phoenix, där Coyotes väntar natten till tisdagen, svensk tid.

Och efter två kanonmatcher mot Ducks får Jimmy Howard välbehövlig vila. Det betyder att Jonas Gustavsson spelar.

– Jag är redo, fick just höra att jag ska vakta kassen mot Phoenix och det är alltid kul att få förtroendet att spela, säger Jonas när vi ses i korridoren utanför omklädningsrummet i Honda Center i Anaheim.

Coachen Mike Babcock sa så här till oss journalister efter 2-1-segern angående målvaktsbytet.

– Vi har slitit hårt på Jimmy senaste veckan, så nu är det dags att han får vila en match. Det ger Gus chansen att få visa vad han kan. Han har haft otur med skador och annat, men nu vill vi se honopm komma in och göra en bra match.

Monstret spelade senast i Red Wings bortamöte med calgary den 13 mars, då man förlorade med 5-2.

Sedan dess har det blivit fyra segrar och en förlust mot i tur och ordning Edmonton (W), Vancouver (W), Minnesota (L) och dubbelmötet med Anaheim.

Monstret har en seger på de fem matcher han fått sela i Detroit i vinter, den kom mot San Jose (2-1) den 28 februari.

XXX

NHL bötfällde under helgen LA Kingsforwarden Jordan Nolan för en crosschecking han utdelade mot Henrik Sedin i lördags. En smäll som domarna blundade för trots att alla i Staples Center kunde se den.

Nolan får nu ett mindre bötesbelopp, 9 425 kronor, för förseelsen, som NHL:s hockeyavdelning hittade när man granskade videoupptagningen från matchen. och därmed ger domarna bakläxa för att man inte visade ut Nolan.