Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kapten Zäta i kanonform

Kul att Wayne Gretzky hyllar Henrik Zetterberg.

Tillfället kunde inte varit bättre valt fölr Zäta är i kanonform. han var otroligt bra i lördags när Detroit gästade Chicago och han var lika bra i natt när man besegrade Dallas med 4-1 i Joe Louis Arena.

Zäta gjorde ett snyggt mål i power play och hade också en assist. Han är uppe i sju poäng, två mål och fem assist, på sex spelade matcher.

Ett rätt bra facit. Men med Zäta är det ju så att han sliter enormt i det tysta. Han tar ett stort defesivt ansvar, han är duktig på att transportera pucken över banan in i anfallszonen och han är väldigt osjävisk när det hettar till framför motståndarkassen.

Hans första vecka som lagkapten i Red Wings har varit imponerande. Snart har man också Mikael Samuelsson tillbaka och även Jonas ”Monstret” Gustavsson är på gång.

I dag, onsdag, får Zäta och hans lagkamrater en ledig dag, då Detroit inte spelar match förrän på fredag.

– Det är viktigt att ta tillvara på de få lediga dagarna som kommer att bjudas den här säsongen, säger Zäta i bilen på vägen hem från Detroits centrum ut till förorterna.

XXX

Från nattens matcher i övrigt:

xx New York Islanders 4-1-seger i Pittsburgh var den stora skrällen. Underskattning från Crosby och kompani, förmodligen.

xx Tampa tog sin sjätte seger på sju matcher när man slog Florida.

xx San Jose behövde straffläggning för att besegra Anaheim hemma i The Shark Tank. Jonas Hiller var tillbaka i kassen, så Viktor Fasth fick se matchen från båset. Rickard Rakell gjorde ännu en bra match. Det blir ett svårt beslut för klubbledningen om han ska vara kvar eller skickas tillbaka till juniorlaget i Kanada.